top of page
Creatieve Ontwikkeling

Creativiteit is meer dan het bedenken van veel nieuwe ideeën. Creativiteit betekent kunnen schakelen tussen verschillende manieren van denken en verschillende gezichtspunten. Het betekent de veelzijdigheid van je capaciteiten kunnen inzetten en deze laten samenwerken. 

  • Kunst studenten hebben de behoefte de werking van het creatieve process te begrijpen en met dat inzicht hun eigen proces vorm te geven.

  • Journalistiek studenten hebben de behoefte zich te kunnen inleven in verschillende wereldbeelden en de beweegredenen te begrijpen van mensen die radicaal anders denken dan zijzelf. 

  • Docenten willen inzicht in creativiteit om hun leerlingen te kunnen ondersteunen in de ontwikkeling van creativiteit en verbeelding.

  • Universiteitsstudenten willen hun kennis en capaciteiten creatief kunnen inzetten en met creatieve strategieën kunnen werken.

 

Creatieve autonomie geeft inzicht in het creatieve proces, om vanuit dit inzicht met het creatieve proces kunnen werken. Creatieve autonomie werkt onafhankelijk van een methode, maar geeft de mogelijkheid eigen methodes te kunnen ontwikkelen.

The Awe Doctrine biedt trainingen aan kunstacademies, scholingsdagen voor docenten en keuzevakken en gastcolleges aan universiteiten en hogescholen.

Breitner_logoEN_jpg_edited.jpg
bottom of page