Creatieve Autonomie

Creatieve Autonomie gebruikt de verbeelding en creativiteit om persoonlijke en professionele doelen te verwezenlijken. Het maakt een diepe transformatie mogelijk en biedt procesmatig inzicht voor leiderschap en visie bij complexe problematiek.​

Inzicht in, en auteurschap over, het persoonlijke proces staat centraal. De methode werkt met het spectrum van creatieve capaciteiten en denkwijzen en heeft tot doel niet meer vanuit je mentale capaciteiten te werken maar met deze capaciteiten te spelen. We gebruiken technieken die volgens wetenschappelijk onderzoek de creativiteit stimuleren, naast innovatieve technieken die je uitdagen buiten de bewezen paden te experimenteren. 

Onderzoeken laten onder andere zien dat creatieve ontwikkeling :

  1. persoonlijke resultaten verbetert(1)

  2. stress vermindert (2)

  3. probleem oplossend denken vergroot (3)

  4. en essentieel is bij het realiseren van een visie(4)

"Creativity is not a talent but a way of operating" - John Cleese

Creativiteit is een manier van kijken, denken en doen, die altijd toegankelijk voor je is. Je creativiteit is het een oneindige bron van ideeën, inzichten en visies; een magische tuin waar je kunt ronddwalen en inspiratie op kunt doen waar je ook bent.

 

Creatieve Autonomie is gebaseerd op inzicht in cognitieve en neurologische modellen en kunstenaars strategieën. Creativiteit staat aan de basis van alles wat je denkt, ziet en doet en Creatieve Autonomie biedt auteurschap over je creativiteit.